Fonden Dansk Gastronomi
- en fond med fokus på den kulinariske arv og fremtidens tallerken.
Fonden Dansk Gastronomi arbejder dedikeret for at løfte og fremme dansk gastronomi både i ind- og udland. Dette gøres ved at ære de etablerede kulinariske helte, der har markeret sig på den danske kokkescene i årevis, mens vi samtidig støtter og guider de morgendagens madtalenter og kommende stjerner.
Fonden repræsenteres af en sammenslutning af førende kokke fra nogle af Danmarks bedste restauranter samt fødevarevirksomheder som Danish Crown, Carlsberg og Arla. Kokkene bidrager ulønnet til fondens arbejde, hvor det kollegiale samarbejder og kreativiteten udfolder sig i vores fælles bestræbelser på at hæve niveauet af dansk gastronomi.
Fondens aktiviteter er mangfoldige og inkluderer tre årlige begivenheder:
- Kokkenes Kok: Denne prestigefyldte pris gives af kokkebranchen til en kok, der, gennem karrieren har gjort en bemærkelsesværdig indsats for den klassiske gastronomi. Vinderen afsløres og fejres ved en årlig festmiddag. Dette arrangement fungerer også som fundraiser for vores øvrige aktiviteter.
- Masterclasses: Det er vores ambition at uddanne og inspirere unge komme i klassiske teknikker, råvarer og retter. Derfor afholder vi to årlige masterclasses, hvor unge talenter får mulighed for at lære, observere og konceptudvikle sammen med nogle af de aller bedste fra branchen.
- Kokkenes Kokketalent: Dette er en konkurrence for kokkeelever under 30 år, som fokuserer på de klassiske og grundlæggende teknikker.
Vi støtter også andre konkurrencer og fødevareevents gennem sponsorater.