Kokkenes Kokketalent - en talentkonkurrence for unge stjerneskud i kokkebranchen.
Konkurrencen handler om vigtigheden af det gode håndværk og de klassiske retter. Her dyster unge kokketalenter i klassiske retter tilberedt af gode, danske råvarer, når Fonden Dansk Gastronomi udtager seks deltagere, der har udvist særligt talent, forståelse og bearbejdsning af klassisk gastronomi og kulinarisk håndværk.
Udtagelsen til konkurrencen foregår ved deltagelse i de forudgående masterclasses og tager udgangspunkt i en af de tre klassiske retter der er blevet arbejdet med til masterclasses. Her har eleven mulighed for at vise teknikker, kreativitet og et eget take på retten. Der er mulighed for sparring med mesterlærerne ift. udvikling af ens bud på retten.
Det praktiske
- Konkurrencen afvikles i mandag den 28. oktober, nærmere sted kommer senere.
- Man skal være kokkeelev på ansøgningstidspunktet, mens masterclasses er åbne for alle unge nysgerrige kokke under 30 år.
Hovedpræmien er en tredages klassisk gastronomisk dannelsesrejse til en værdi af 25.000 kr.
Kvalificering til konkurrencen sker vi de forudgående masterclasses