Projektet Grøn velsmag som sund forretning - Det Grønne Rejsehold er et tilbud til danske spisesteder, der ønsker at udvikle og implementere grønne retter, benytte flere lokale råvare og som søger inspiration og vejledning til at løfte både kvalitet og spiseoplevelse. Projektet løber fra 2022 – 2025.

Rejseholdets primære formål at støtte det enkelte spisested med faglig sparring og inspiration til udvikling i alt fra menukort, signaturretter og forbedret arbejdsgange til øget råvarekendskab og markedsføring.  

Rejseholdet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og drives af Food Organisation of Denmark (FOOD).

Rejseholdet består af nogle af landets bedste kokke og en gruppe kommunikation- og projektfaglige medarbejdere, der alle har indgående kendskab til den danske restauration- og fødevarebranche. 


ET LØFT TIL SPISESTEDER I HELE DANMARK

Det Grønne Rejsehold handler om at inspirere, sparre og vejlede, så endnu flere spisesteder kan gøre brug af lokalproduceret råvarer og grønne retter på menukortet. Målet med Det Grønne Rejsehold er blandt andet: 

  • At give inspiration og vejledning til velsmagende grønne retter
  • At løfte kvaliteten i spiseoplevelsen og deraf mulighed for bedre priser og øget salg. 
  • At skabe relationer mellem producenter og aftagere
  • At afsætte flere lokale fødevarer til lokale spisesteder
  • At udvikle nye oplevelsesprodukter som kurser, ture, foredrag med udgangspunkt i mad og gastronomi
  • At udbrede fortællingen om danske spisesteder og lokale ildsjæle

FAKTA OM PROJEKTET
Projektet løber fra 2022 - 2025. Målet er at gennemføre:

  • Mindst 35 forløb årligt med spisesteder i hele landet.
  • At inddrage oplevelsesdestinationer i hele landet

VIL I HAVE BESØG AF DET GRØNNE REJSEHOLD?
Rejseholdet er særligt målrettet restauranter, cafeér og spisesteder, men fiskehandlere, slagtere og øvrige forretninger med madproduktion kan også have glæde af et forløb. Oplevelsesdestinationer som f.eks. museer, havne, lokale attraktioner mm. har mulighed for at få bistand til at udvikle nye oplevelsesprodukter. 

Foruden udgifter til råvarer er det gratis at deltage. Deltagende virksomheder skal kunne underskrive en de-minimis-erklæring. 

ET FORLØB MED DET GRØNNE REJSEHOLD
Et forløb med rejseholdet varer 2-3 dage og tager afsæt i det enkelte spisested. Derfor er det også forskelligt, hvordan vi prioriterer tid og ressourcer. Et forløb kan blandt andet bestå af: 

  • Køkkendage med rejseholdets kok med fokus på udvikling, tilberedning og anretning af nye (grønne) retter. 
  • Gennemgang af menu- og vinkort med henblik på specifikke behov, optimering, mindre råvarespild og lignende. 
  • Konceptudvikling, vejledning og sparring. 
  • Forbedring af arbejdsgange, metoder og systemer. 

VIL DU VIDE MERE OM DET GRØNNE REJSEHOLD?

Herunder finder du materiale om projektet og kontaktoplysninger. 

Det Grønne Rejsehold - Grøn Velsmag som sund forretning PDF-dokument
Projektleder Agnete Malene Boye 31393264 · 27201012
Projektleder og kok Pernille Vejrum 256575908