Food Organisation of Denmark er én blandt 13 partnere i KISMET. Et projekt inden for cirkulær økonomi og fødevareinnovation, som modtager finansiering fra Interreg Baltic Sea Region Programme 2021-2027.

Formålet med KISMET er at ændre vores “destiny” og transformere de nuværende ugunstige fødevaresystemer i byer og regioner omkring Østersøen til at være bæredygtige. Projektet adresserer de udfordringer, der opstår som konsekvens af, at lokale og regionale myndigheder ofte mangler kapacitet, har brug for nye impulser og ideer til at skabe innovative løsninger for at realisere mere cirkulære og bæredygtige fødevaremiljøer. KISMET giver disse målgrupper konkrete værktøjer og instrumenter til at arbejde bedre med 1) styring, 2) efterspørgsels- og 3) produktionsaspektet. Disse tre komponenter udgør en del af den overordnede løsning “Enabling Programme for sustainable food environments”, som er udviklet i fællesskab af de 13 projektpartnere.

DANDY Business Parks Innovation Hub FOOD varetog de første to tredjedele af KISMET, men fra 1. januar 2025 har F.O.O.D overtaget projektet og skal i samarbejde med vores partner, Vejle Erhverv, give inspiration til forskellige venskabskommuner gennem events, delt viden og forskellige strategiske værktøjer fra 7 lande omkring Det Baltiske Hav.

KISMET afsluttes ved udgangen af 2025.

 

Kontakt os

Projektkoordinator, KISMET Louise Mørk 21948753