FOOD er stolte partnere i fejringen af MICHELIN Guide Nordic Countries.
Sammen fejrer vi det nordiske køkkens stjernestunder og den gastronomiske passion, kvalitet og innovation, der gør den danske madscene til noget helt særligt.

Det er en ære for os at være med til at hylde de restauranter, kokke og madvisionærer, som hver dag løfter gastronomien til nye højder og inspirerer med deres dedikation og kreativitet.

MICHELIN-stjernerne er mere end bare et bevis på kulinarisk topniveau – de fortæller historien om vores fælles madidentitet og sætter fokus på den udvikling, der former fremtidens smagsoplevelser.

Gennem partnerskabet ønsker vi at skabe opmærksomhed, stolthed og nysgerrighed omkring den mangfoldighed og det talent, der kendetegner det nordiske køkken.

Sammen med MICHELIN Guide fejrer vi hele madens økosystem – fra jord til bord – og fremhæver det stærke samspil mellem lokale producenter, bæredygtige visioner og gastronomisk håndværk i verdensklasse.

MICHELIN Guide Nordic Countries

MICHELIN Guide er en verdenskendt restaurantguide, der blev grundlagt i 1900 af brødrene André og Édouard Michelin, grundlæggerne af dækfirmaet MICHELIN.Guiden blev oprindeligt skabt for at inspirere bilister til at tage på opdagelsem køre mere og og dermed øge efterspørgslen for dæk.

Hvert år hylder MICHELIN Guide Nordic Countries restauranter, der udmærker sig med høj kvalitet og kreativitet, og belønner dem med en, to eller tre stjerner ved en festlig ceremoni. Værtskabet går på skift mellem de nordiske lande – og i de næste to år er det Danmarks tur til at stråle. I 2025 bliver Anneberg Kulturpark i Geopark Odsherred centrum for årets Michelin-ceremoni, mens Tivoli midt i København tager over som vært i 2026. Omkring de to ceremonier inviterer vi til en bred vifte af madoplevelser – fra unikke middage og fødevarefestivaler til smagsrige events, der spreder madglæden over hele Danmark. Her vil forholdet mellem land og by træde tydeligt frem, når vi begiver os ud på en kulinarisk rejse – fra Odsherreds frodige jord til bordene på nogle af Københavns mest anerkendte restauranter.

MICHELIN Guide Nordic Countries dækker gastronomien i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige – og er en hyldest til den innovation, kvalitet og passion, der kendetegner det nordiske køkken. I 2024 kan Danmark bryste sig af hele 31 Michelin-stjerner fordelt over landet. Med ceremonierne lige om hjørnet håber vi på, at endnu flere stjerner vil finde vej til danske restauranter.

Se mere om Michelin Guide Nordic Countries her.

I 2025 fejrer vi stjernerne med en helt ny madfestival, Smag på Anneberg, der for første gang ser dagens lys den 13.–15. juni.

Festivalen finder sted i de naturskønne omgivelser på Anneberg Kulturpark, midt i det enestående landskab i Geopark Odsherred.

Her samles vi for at hylde det bedste fra den danske madscene – de passionerede kokke, de fantastiske råvarer og den kulinariske kreativitet, der sætter Danmark på verdenskortet. Glæd dig til tre dage fyldt med smag og sanselighed: madmarkeder, workshops, talks, konkurrencer, børneaktiviteter, middage og meget mere.

Dyk ned i den stjernespækkede festival her.

 

I 2026 rykker festlighederne til vores smukke hovedstad, København – og her fortsætter vi fejringen af alt det, vi elsker ved den danske madkultur.

Tivoli bliver den stemningsfulde kulisse for MICHELIN-ceremonien, men oplevelserne stopper ikke dér. Hele byen bliver dækket op, når vi inviterer til gastronomisk fest i gader, haver og på byens bedste restauranter.

Glæd jer, senere på året løfter vi sløret for det fulde program for 2026!

Partnergruppen består af Food Organisation of Denmark, Visit Odsherred, Anneberg Kulturpark, Geopark Odsherred, Odsherred Kommune, VisitDenmark, Tivoli, Københavns Kommune, Erhvervsministeriet, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, HORESTA, Danmarks Restauranter og Caféer, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer samt Wonderful Copenhagen, der i fællesskab har arbejdet på at få den nordiske Michelin-uddeling til hhv. Odsherred og hovedstaden.