Hvilken rolle skal oksekødet spille i fremtidens bæredygtige madsystem? 

Læs vores oksekøds-magasin, se filmklip fra arrangementerne og find inspiration til flere grønne retter med oksekød. 

For andet år i træk inviterer vi ernæringsprofessionelle, kokke, grossister, politikere, forskere, landmænd, slagtere, indkøbere, producenter, sælgere og forbrugere med til bords, når vi sætter okse på dagsordenen. 

Okse på dagsordenen bidrager til en nuanceret og vigtig samtale om kvægets rolle på fremtidens tallerken og det har medført en stor interesse for oksekød, som smagsgiver til det grønne køkken. 

Som en del af projektet har vi over to sæsoner arrangeret debatter og samtaler mellem fagprofessionelle og madinteresserede blandt andet på Madens Folkemøde, under madfestivalen Copenhagen Cooking og som en del af festlighederne, når Food Festival rykker ind på Tangkrogen i Aarhus.

Arrangementer 2024

Okse-magasinet: Få nye vinkler på debatten 

Hent magasinet OKSE her PDF-dokument

Okseplakater: Brug inspirationen derhjemme, i undervisning eller professionelt

Sammen med eksperter og fagfolk har vi udviklet nuancerede kvægplakater, som vi udstiller under årets festivaler, men du kan også hente dem direkte herunder. 

DOWNLOAD Okse plakater i A1 PDF-dokument
DOWNLOAD Okseplakater i A0 PDF-dokument

Opskrifter

I samarbejde med kokkene Kamilla Seidler, Dak Wichangoen, Pernille Vejrum og Martin Fromberg, har vi udviklet 20 opskrifter med oksekød som smagsgiver. Gå på smagsopdagelse i opskrifterne - og hent dem gratis her. 

Lækre opskrifter med oksekød

Video: Bliv klogere på de centrale pointer fra Okse på dagsordenen

Undervisningsvideo: Hvordan bruger du oksekød i det grønne køkken?

Højdepunkter fra Okse på dagsordenen