Tag del i debatten til Food Festival 6. - 8. september!

Fredag 6. september gentager vi succesen, når Food Festival indtager Tangkrogen og inviterer til BrancheFredag. 

Fredag formiddag bliver festivalpladsen eksklusivt åbnet got madprofessionelle og passionerede madhåndværkere og blandt dagens mange velsmagende aktiviteter venter blandt andet: 

Faglig Fredag for køkkenproffer

Kl. 10: 
Det planterige måltid med kød og mejeri - er det vanvittigt, vittigt eller almindelig sund fornuft? 
v. Grøn Chef og husholdningslærerinden, Trine Krebs. 

Kl. 10.15:
Det Grønne Køkken med mejeri 
v. Ostekommunikatør Camilla Bojsen-Møller og kokken Rasmus Bredahl. 

Kl. 12.00:
Kål & Ko-ruten: en smagfuld rundtur på pladsen. Mød og smag det bedste fra udvalgte producenter. 

Kl. 13.30:
Planterige måltider med oksekød i praksis
v. Kokkene Christine Bille Nielsen og Uffe Kjeldgaard Truelsen. 

Faglig Fredag for køkkenproffer er støttet af Mælkeafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden. 

Læs mere om BrancheFredag

En weekend fuld af smagsoplevelser

Der venter tre velsmagende dage, når Food Festival omdanner Tangkrogen til et stort mekka af madoplevelser, debatter, talks og cook-alongs. 

Mens festivalpladsen summer og bobler af liv og madglæde inviterer vi en håndfuld eksperter og madprofessionelle til at gøre os klogere på kvægets fortid, nutid og fremtid. 

Tag plads og vær med i debatten, når vi sætter Okse på Dagsordenen: 

ALT, der er værd at vide om kokasser
med Morten DD (biolog og samfundsdebattør), Sven Irgens-Møller (landmand, projekt LivSalling), Michael Tersbøl (agronom i Nature Energy Biogas) og Trine Krebs (husholdningslærerinde, moderator og grøn chef). 

Fredag 6. september, kl. 16.00 - 17.00. 

Kan oksekød hjælpe os med at få spise mange flere bælgfrugter? 
med Rune Sørensen (kok og indehaver af Restaurant Hærværk), Anette Sams (lægemiddelforsker og formidler), Karl Henning Mikkelsen (biodynamisk landmand) og Trine Krebs. 

Lørdag 7. september, kl. 10.30 - 11.30. 

Aldrig mere forvirret over, hvad sund mad er
med Annette Sams og Trine Krebs. 

Lørdag 7. september, kl. 12.00 - 13.00.

Hvor sidder smagen i bøffen? 
med Magrethe Therkildsen (associeret professor og forsker i oksekød og smag), Agnes Qvortrup (sensoriker ved Landbrug og Fødevarer), Esben Møller Xu (tredje-generationslandmand) og Trine Krebs. 

Lørdag 7. september, kl. 14.30 - 15.30. 

Kvæg i DK - Dead or alive? 
med Hanne Roed (Næstformand i Region Midt og medlem af Radikale Venstre), Michael Kierkegaard (Landmænd, kvægavler og forperson for Økologisk Landsforening), Bo Leveren (biolog) og Trine Krebs. 

Søndag 8. september kl. 12.00 - 13.00. 

Dansk Kvæg - Klimaskurke eller systemhelte? 
med Frank Willem Oudshoorn (chefforsker ved Innovationscenter for Økologisk Landbrug), Alexander Holm (biolog og vært i Den Dyriske Time), Torsten Wetche (Landmand og andelshaver i Thise) og Trine Krebs. 

Søndag 8. september, kl. 13.00 - 14.00. 

Det kvæget spiser, spiser vi... er det sundt? 
med Mikkel Hesselager (slagter og leverandør af gårdslagtede dyr fra Spis min Gris), Magrethe Therkildsen, Torsten Wetche og Trine Krebs. 

Søndag 8. september, kl. 14.30 - 15.30. 

Vi satte (også) Okse på Dagsordenen under Madens Folkemøde

I juni dannede Madens Folkemøde ramme om de vigtige fødevaresamtaler, netværksarrangementer, smagsoplevelser og mødet mellem producenter, forbrugere og aftagere. 

Til Faglig Fredag fik køkkenprofessionelle tips og konkrete værktøjer til at løfte deres grønne køkken - både med mejeriprodukter og smagen af oksekød. 

Godt 150 inviterede fagfæller deltog i dagens program, der blandt andet bød på en faglig debat om oksekødets rolle på fremtidens tallerken, mens kokkene Christine Bille Nielsen og Uffe Kjeldgaard Truelsen viste, hvordan man booster smag og næring i det grønne køkken - med en smag af oksekød (i rette mængder). 

Og på Kvægkongressen 2024

Der var lagt op til nogle spændende dage fyldt med faglige indlæg, ny inspiration og praktiske fifs, da kolleger og samarbejdspartnere, fra branchen, var samlet til årets Kvægkongres i Herning Kongrescenter. 

Nysgerrige og sultne gæster deltog i netværksdebatten Okse på dagsordenen - meninger med smag, mens profiler som Rikke Lundsgård, Agnes Qvortrup, Torsten Wetche, Rune Lund Sørensen og Trine Krebs gjorde os klogere på, hvilke udfordringer - og løsninger, som vi står med, når vi ønsker at oksekødet (også) skal have en rolle på fremtidens tallerken. 

Se eller gense højdepunkterne fra årets Kvægkongres

Okse på dagsordenen - på Kvægkongressen 2024